Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 26 Nov. 2019

Socialno vključevanje mladih v Prlekiji

Mladinski center Prlekije redno skrbi za mlade, še posebej za tiste, ki se zaradi različnih razlogov nimajo priložnosti vključevati v družbo. Trudijo se, da bi vsi čutili pripadnost skupnosti, v kateri vsak lahko prepozna skupno identiteto in vrednote. Eden glavnih razlogov za socialno izključenost je revščina. Poleg revščine so razlog za izključenost lahko tudi težave pri zaposlovanju in otežena dostopnost do zdravstvenih in socialnih storitev. Velik vpliv na socialno izključenost mladih ima tudi kraj oziroma območje bivanja. Mladi iz podeželja so veliko bolj socialno izključeni kot mestna mladina. Zato se v Mladinskem centru Prlekije vsak dan trudijo za čim boljšo vključenost mladih iz Prlekije in širše okolice v družbo.

Vsak dan organizirajo neformalno druženje mladih s pomočjo različnih delavnic in predavanj, kot je bilo na primer predavanje in delitev izkušenj s slepimi in slabovidnimi z naslovom Slepota in osveščanje ljudi ter predstavitev bele palice za slepe. Mladi iz ranljivih družbenih skupin si s pomočjo takšnih dogodkov razširijo obzorje in pomagajo z nasveti za čim boljše reševanje njihovih težav in preprek. Delavnice jim nudijo nasvete, ki jim pomagajo pri vključevanju v družbo in iskanju zaposlitev. V mldinskem centru pa mladim nudijo tudi svetovanje pri reševanju njihovih problemov in jih napotijo v institucije, ki so za to pristojne.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90611

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino