Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 May 2020

Slovenska filantropija razglasila naj prostovoljce in prostovoljke

Slovenska filantropija med 25. in 31. majem 2020 že tradicionalno organizira 21. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

V okviru tedna prostovoljstva vsako leto organizirajo Veseli dan prostovoljstva, na Slovesni dan prostovoljstva pa podelijo prejemnike nazivov, ki potrjujejo pomen in vrednost prostovoljstva v Sloveniji. 

V ponedeljek, 25. maja, so razglasili prejemnike nazivov:

"V Sloveniji se lahko pohvalimo, da znamo stopiti skupaj, ko je potrebno, še posebej v vlogi prostovoljcev. Tudi izjemne razmere, kot smo jih živeli v preteklih treh mesecih, so lažje premagljive, če se v pomoč ljudem in državnim institucijam  vključijo prostovoljci. Na ta način se lahko hitreje in učinkoviteje poskrbi za najranljivejše, zato je pomembno, da država prostovoljstvo podpira in ceni. Prostovoljke in prostovoljci povezani v nevladnih prostovoljskih organizacijah skrbijo za pestrost življenja v skupnosti, so velikokrat prvi, ki opozorijo na nepravilnosti v družbi, nudijo dodatno asistenco najranljivejšim prebivalcem, skrbijo za okolje, za široko mrežo športnih aktivnosti za vse generacije, za ohranjanje tradicije, za raznolikost kulturne ponudbe, vzpostavljajo nove povezave in iščejo alternativne rešitve in z vsem tem predstavljajo vezivo med ljudmi in varnost za vsakega, ki se znajde v stiski," je ob imenovanju nazivov sporočila Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije.

Veseli dan prostovoljstva bo 27. 5. zaradi trenutnih razmer potekal drugače, kot smo bili vajeni do sedaj. Namesto srečanja na Prešernovem trgu v Ljubljani bodo prostovoljci v številnih večjih krajih po državi, med 10. in 12. uro, delili časopis Dobra dela ne potrebujejo reklame. V njem boste spoznali številne prostovoljke in prostovoljce, njihove izkušnje, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Ob tej priložnosti je Pošta Slovenije izdala priložnostne znamke in pisemske ovojnice, ki jih lahko naročite tudi od doma.

Vir in foto: Slovenska filantropija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26284

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino