Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Apr. 2020

ŠKUC #vkaranteni

Društvo ŠKUC je ena najvidnejsih organizacij neprofitnega kulturnega ustvarjanja v Sloveniji. Pomembna dejavnost ŠKUC-a je vsekakor tudi pedagoška in izobraževalna. Preko različnih programov kulturno-umetnostne vzgoje, delavnic, pogovorov in vodstev po razstavah poskušajo mladim, pa tudi njihovim pedagoginjam_om približati pestro področje sodobne umetnosti in kulture v najširšem smislu.

Zaradi izbruha epidemije COVID – 19 selijo svoje pedagoške aktivnosti na splet – redno bodo objavljali različno gradivo, ki na zanimiv in jasen način obravnava različna področja sodobne umetnosti. Na ta način bodo poskusili prispevati k širšemu razumevanju in demistifikaciji sodobne umetnosti in kulture med mladimi.

Mala šola sodobne umetnosti

Malo šolo sodobne umetnosti lahko obiskujete na spletni strani Škuc - mala šola sodobne umetnosti. Vsa morebitna vprašanja, komentarje, predloge in ideje lahko pošljete na: pedagoski.program@skuc.org

Luka Savić, Splošna filozofija in izpoved posameznika serija predavanj in pogovorov

V sklopu samostojne razstave vizualnega umetnika in filozofa Luke Savića prirejajo brezplačno serijo predavanj oziroma pogovorov na temo filozofije in umetnosti, ki jih bo vodil umetnik sam. Prvo srečanje bo namenjeno predstavitvi razvoja pozicije Platona skozi več dialogov. V nadaljnjih srečanjih pa bodo osvetljevali vzporednice med filozofijo in umetnostjo skozi pisanja Platona, Maleviča, idr., ter se posvetili razlikam med modernizmom in postmodernizmom skozi pisanja Heideggra, Jamesona in Lyotarda.

Potekala bodo prek video-konferenčnega programa Zoom ob četrtkih ob 18. uri (23. 4., 7. 5., in 14. 5.). Število mest je omejeno, prijavite se z imenom, priimkom in elektronskim naslovom (prek katerega boste sodelovali na predavanjih), na galerija@skuc.org do zapolnitve mest. Vabilo na Zoom srečanje boste vsi prijavljeni na dan dogodka prejeli v svoj elektronski nabiralnik.

Vir in foto: ŠKUC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81980

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino