Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Skavti aktivni partnerji razstave Body Worlds Vital

11. 12. 2018 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Razstava Body Worlds Vital je novo poglavje v znameniti seriji razstav Body Worlds, ki jo je doživelo prek 47 milijonov ljudi v več kot 90 mestih, kot so Tokio, New York, Mexico City, Bruselj in Rim. Po treh letih gostovanja v Evropi si lahko od oktobra do januarja 2019 razstavo ogledate tudi v Ljubljano.

Na povabilo Gospodarskega razstavišča, so se razstavi Body Worlds Vital so se kot partnerji in izvajalci spremljevalnega programa pridružili tudi Skavti. S partnerstvom so želeli podpreti razstavo v prizadevanju za širitev dobrih praks in namigov za bolj zdravo, vitalno in polno življenje. Izvedli so štiri delavnice, ki so si jih lahko obiskovalci izbrali ob ogledu.

– Zdravi v naravi – učenje o zdravju skozi igro in s pomočjo aktivnosti gozdne pedagogike

– Skrite moči – izobraževalna delavnica s področja čustvene inteligence in duševnega zdravja

– Delavnica ravnotežja – hoja po elastičnem traku in promocija različnih načinov gibanja

– Zdrav zajtrk in »Jungle speed zdravja« – spodbujanje k bolj zdravim prehranskim izbiram

Za več kot 520 učencev, dijakov in učiteljev ter poseben voden ogled razstave za 55 udeležencev študentov in mlajših odraslih so izvedli 13 delavnic, na katerih so s pomočjo strokovnjakov osvetlili tudi vprašanje medicinske etike. Izkušnja razstave je imela na mlade pozitiven vpliv, saj je obiskovalce razstave neposredno spodbudila k razmisleku o odločitvah, ki vplivajo na zdrav ali nezdrav življenjski slog.

Foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov