Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Mar. 2019

Sindikat Mladi plus predstavlja Junake delavskega razreda

Sindikat Mladi plus, sindikat dijakov, študentov, mladih brezposelnih, mladih prekarnih delavk in delavcev, vabi na serijo dogodkov, ki jih pripravljajo v okviru projekta Opolnomočeni mladi – Junaki delavskega razreda.

V okviru projekta bodo organizirali sedem dogodkov na različne teme, od brezposelnosti mladih, študentskega in prekarnega dela, dostojnega dela, do diskriminacije na trgu dela, zelenih delovnih mest, vključenosti mladih v procese odločanja, nadaljevali pa bodo tudi z vprašanjem pomena davkov za socialno državo ter diskusijo o tem, kako bo videti prihodnost dela.

Začnejo že v petek, 8. marca, kjer bodo iskali odgovore na vprašanja, zakaj so ženske v družbi še vedno v neenakem položaju in pogosto žrtev diskriminacije vseh vrst? Ozrli se bodo tudi na problematiko nasilja nad ženskami, ki se dotika tako fizičnega, psihičnega kot tudi ekonomskega nasilja ter s tem nasilja na delovnem mestu. V sodelovanju z organizacijo Iskra organizirajo protest Proti nasilju nad ženskami, ki bo potekal 8. marca 2019 ob 17:00 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V prihajajočih dogodkih boste lahko sodelovali kvizu, skozi katerega lahko izveste, kakšne pravice imajo pri študentskem delu študentke in študenti in kam se lahko obrnejo v primeru kršitev. Nadalje se lahko pridružite predavanju dr. Leva Krefta z naslovom Kdo piše naš čas? Študentska gibanja nekoč in danes.

Dogodki, ki jih pripravljajo v okviru projekta in pridejo na vrsto kasneje, se bodo osredotočali na vprašanja:

  • kaj vse moram vedeti preden podpišem pogodbo o zaposlitvi?,
  • prihodnost dela, digitalizacija, platforma ekonomija,
  • delo in okolje,
  • davki, socialna država, univerzalni temeljni dohodek.

Kdaj, kaj in kako izveste tukaj.

Vabljeni!

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96393

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino