Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Sindikat Mladi plus predstavlja Junake delavskega razreda

5. 3. 2019 avtor: Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Mladi Plus

Sindikat Mladi plus, sindikat dijakov, študentov, mladih brezposelnih, mladih prekarnih delavk in delavcev, vabi na serijo dogodkov, ki jih pripravljajo v okviru projekta Opolnomočeni mladi – Junaki delavskega razreda.

V okviru projekta bodo organizirali sedem dogodkov na različne teme, od brezposelnosti mladih, študentskega in prekarnega dela, dostojnega dela, do diskriminacije na trgu dela, zelenih delovnih mest, vključenosti mladih v procese odločanja, nadaljevali pa bodo tudi z vprašanjem pomena davkov za socialno državo ter diskusijo o tem, kako bo videti prihodnost dela.

Začnejo že v petek, 8. marca, kjer bodo iskali odgovore na vprašanja, zakaj so ženske v družbi še vedno v neenakem položaju in pogosto žrtev diskriminacije vseh vrst? Ozrli se bodo tudi na problematiko nasilja nad ženskami, ki se dotika tako fizičnega, psihičnega kot tudi ekonomskega nasilja ter s tem nasilja na delovnem mestu. V sodelovanju z organizacijo Iskra organizirajo protest Proti nasilju nad ženskami, ki bo potekal 8. marca 2019 ob 17:00 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V prihajajočih dogodkih boste lahko sodelovali kvizu, skozi katerega lahko izveste, kakšne pravice imajo pri študentskem delu študentke in študenti in kam se lahko obrnejo v primeru kršitev. Nadalje se lahko pridružite predavanju dr. Leva Krefta z naslovom Kdo piše naš čas? Študentska gibanja nekoč in danes.

Dogodki, ki jih pripravljajo v okviru projekta in pridejo na vrsto kasneje, se bodo osredotočali na vprašanja:

Kdaj, kaj in kako izveste tukaj.

Vabljeni!