Kultura

Serija vizualnih večerov #drugiVJponedeljek

3. 2. 2021 avtor: MKC Maribor

MKC Maribor v sodelovanju s platforma konS, Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti, Kreativnim inštitutom Maribor in Ustanovo Fundacija Sonda s februarjem naprej vsak drugi ponedeljek v mesecu vabi na video dialog notranjega prostora z zunanjim, ki ga bo možno spremljati v izložbah Kulturnega inkubatorja na Koroški ulici 18 v Mariboru.

Serija vizualnih večerov #drugiVJponedeljek prinaša ustvarjalne intervencije gibljivih slik v javni prostor skozi redni program umetniških del, ki razvijajo in vzpostavljajo audio-vizualno skupnost ter mrežo lokalnih, regijskih, nacionalnih in mednarodnih avtorjev_ic. V Kulturnem inkubatorju bo tako vsak drugi ponedeljek v mesecu gostoval_a VJ umetnik oz. umetnica, ki bo svoje delo predstavljala obiskovalcem mestnega jedra in tako prispevala k vsebinski revitalizaciji Koroške ulice.

Na prvem dogodku serije #drugiVJponedeljek se bo s svojim performansom predstavila Toni Soprano Meneglejte.

O UMETNICI

Toni Soprano Meneglejte je polovica nekdanjega tandema son:DA, ki je slovensko in mednarodno sceno vizualne umetnosti bogatil dobrih 15 let. Od leta 2015_ deluje samostojno, je intermedijska umetnica, njena raznolika praksa vključuje fotografijo, zvočne performanse, oblikovanje prostora, scenografijo, risanje, video in digitalne projekte, ki uporabljajo socialne medije.

Več lahko preberete tukaj.  

Vir: Mladinski kulturni center Maribor