Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Nov. 2019

Šentjurčani na tretjem srečanju projektnih partnerjev projekta Easy towns 2.0.

Mladi iz Mladinskega centra Šentjur so se v oktobru udeležili srečanja projektnih partnerjev projekta Easy towns 2.0. v Vicenzi.

Okoli 50 predstavnikov 12. partnerskih organizacij iz 11. držav je na konferenci predstavilo svoje dosedanje aktivnosti v okviru projekta in delilo svoje izkušnje. Na delavnicah so skupaj iskali rešitve za izzive, ki jih projekt še prinaša v tem in prihodnjem letu ter snovali ideje za posamezne aktivnosti.

Svoje znanje, poglede in ideje so z udeleženci konference na predavanjih in diskusijah delili s strani italijanskih gostiteljev vabljeni gostje. Med predavanji, delavnicami in diskusijami je bil tudi čas za ogled zgodovinskega mesta, ki slovi po arhitektu Andreu Palladiu, za druženje ob kavi in seveda za dobro hrano, kot se to za Italijo spodobi.

Dvoletni projekt Easy towns 2.0 je nadaljevanje projekta European Accessible Sustainable Young towns oziroma krajše Easy towns, ki se je zaključil pred dvemi leti. Projekt je financiran iz programa "Evropa za državljane", ki ga razpisuje Evropska komisija. V namen dopolnjevanja idej iz prvega projekta se združuje dvanajst mest iz enajstih partnerskih držav - Malta, Italija, Nemčija, Romunija, Belgija, Slovenija, Poljska, Španija, Slovaška, Bolgarija in Hrvaška.

Cilj partnerjev je v okviru projekta ustvariti dober primer, kako lahko prebivalci mest s svojim aktivnim sodelovanjem pomembno vplivajo na spremembe v lokalni politiki in oblikujejo dogajanje v mestih. Cilj projekta je povezati čim več prebivalcev znotraj posameznega mesta, predvsem mlade, ki bi s pomočjo umetnosti in kulturne dediščine, kot osrednjih tem projekta, pripomogli k spremembam v lokalnem okolju in strmeli k doseganju ciljev na področju mladinske politike, integracije in prispevka kulturne dediščine k ustvarjanju družbe, ki je del lokalnega odločanja in oblikovanja mest v katerih živijo.

Vir in foto: Mladinski center Šentjur

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83037

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino