Angažiraj se / Vključenost

Se soočaš z diskriminacijo?

29. 1. 2018 avtor: Uredništvo

Pred dvema letoma je tudi v Sloveniji začel delovati Zagovornik načela enakosti kot nov neodvisni in samostojni državni organ za varstvo pred diskriminacijo.

Zagovornik načela enakosti spodbuja in promovira načelo enakosti, spremlja spoštovanje načela enakosti, nudi pravno podporo in svetovanje posamezniku, ki čuti, da je diskriminiran, obravnava prijave zaradi diskriminacije ter lahko sodeluje v sodnih postopkih zaradi diskriminacije.

5. februarja začenjajo predstavitveno kampanjo po Sloveniji z obiskom Šaleške doline

Ob 17. uri bo zagovornik načela enakosti Miha Lobnik na javnem pogovoru v

 študijski čitalnici Mestne knjižnice Velenje, Šaleška cesta 21, 3320 Velenje 

predstavil delovanje organa in odgovarjal na vprašanja o diskriminaciji, ki mu jih bo zastavila gostja dogodka, domačinka Maja Hostnikdirektorica Mladinske mreže Mama.

Hkrati bo na dan obiska bo v prostorih Mestne občine Velenje delovala terenska pisarna Zagovornika za svetovanje od 13.00 do 16.30. 

Če se tudi ti soočaš z diskriminacijo in te zanima karkoli v zvezi z diskriminacijo ali si mnenja, da bi lahko bil_a ti ali tvoji bližnji diskriminirani, pa si doslej nisi upal_a ali uspel_a vprašati, se lahko prijaviš na pogovor s pravnikom v terenski pisarni Zagovornika na telefon 01 4735 531 ali pišeš na gp@zagovornik-rs.si.