Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Sep. 2020

S ŠKISom do čiste Slovenije

S Škisom do čiste Slovenije je projekt, ki ga sestavljajo čistilne akcije po vsej Sloveniji, izvajajo pa jih lokalni študentski klubi. S projektom želi Zveza ŠKIS spodbuditi k varovanju okolja in vzdrževanju čistejših površin v lokalnih okoljih, s tem pa prispevati k čistejšemu okolju na nacionalni ravni.

Skrb za okolje in boj proti globalnemu segrevanju je v zadnjem času čedalje bolj pereč problem. Vse več mladih pa se tega zaveda, kar je zelo spodbudno in pomembno za prihodnost vseh nas. Seveda bi težko dosegli očitne spremembe iz danes na jutri, a vendar lahko vsak posameznik stori korak naprej k varovanju okolja. Uporaba plastike se povečuje, s tem pa na žalost tudi eksponentno narašča odpadna plastika. Nemalokrat se zgodi, da ta konča kar v naravi.

Zveza ŠKIS projekt S Škisom do čiste Slovenije izvaja prvič, saj so mnenja, da je potrebno družbo ozaveščati o življenju v čistem okolju. S projektom želijo spodbuditi študentske klube in posameznike, da začnejo s spremembami za boljši jutri v svojem lokalnem okolju, saj se tako začne vsaka velika sprememba.

S pomočjo lokalnih študentskih klubov bodo organizirali čistilne akcije po Sloveniji, odvijale pa se bodo 19. in 20. septembra, saj je ravno 19. september svetovni dan čistilnih akcij, nekatere pa bodo izvedene tudi kasneje.

Pri čistilnih akcijah bodo sodelovali študentski klubi iz vse Slovenije.

V okviru projekta pa na Instagram in Facebook profilu Zveze ŠKIS poteka tudi nagradna igra v sodelovanju s trgovino brez plastične embalaže Rifuzl, ki je poskrbela za nagrade, ki stremijo k zmanjšani uporabi embalaže za enkratno uporab za manjše onesnaževanje okolja.

Več.

Vir in foto: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26983

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino