Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Mar. 2021

S prvim marcem so se v šole vrnili vsi osnovnošolci

Danes so se po zimskih počitnicah v šole vrnili vsi osnovnošolci in dijaki četrtih letnikov po vsej državi, tudi v rdeče obarvani obalno-kraški regiji. Večina ukrepov na področju Slovenije tako, z začetkom novega meseca, za enkrat ostaja enaka, saj se večina regij v Sloveniji še vedno nahaja v oranžni fazi.

Ko je Slovenija glede na epidemiološke podatke prešla v oranžno fazo, so se sprostili nekateri ukrepi, ki v veljavi ostajajo tudi z začetkom novega meseca. Do srede pa bodo šolniki, epidemiologi in zdravniki pripravili model, ki bi omogočil pouk v šolah tudi v regijah, kjer so že ali pa se še bo povečalo število okuženih. Na mizi bodo tudi predlogi, po katerih bi se v šole lahko vrnili dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov srednjih šol. 

Med predlogi je tudi zaostrovanje vstopa v Slovenijo. Pojav novih različic koronavirusa (angleške in južnoafriške) pri nas, bi lahko zelo hitro poslabšala epidemiološko sliko, kar je pristojnim dalo misliti, da bi znova uvedli mejne nadzorne točke.

Vlada bo o novih sprostitvah oz. zaostritvah na določenih področjih odločala v sredo.

Vir: Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27679

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino