Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Sep. 2019

S KolesCE-m na pot

V soboto, 31. avgusta, sta Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska in Celjski mladinski center uspešno izvedla dogodek »S KolesCE-m na pot«. Gre za enkraten dogodek, z dolgoročnim vplivom. Z dogodkom so osveščali lokalno skupnost o možnosti uporabe javnega sistema koles KolesCE, o tem kaj Evropa na dnevni ravni počne za državljane, pa se morda ne zavedajo ter povezali občine, ki so uporabnice sistema KolesCE. Prav tako so želeli zmanjšati uporabo avtomobila vsaj za en dan in prizanesti okolju. Dogodka so se udeležile vse generacije in kvalitetno preživele sobotno dopoldne. Uspešno so prekolesarili zastavljeno ciljno kilometrino, nahranili možgane in telo.

Prva trasa je bila dolga 6 km, vodila je ob Savinjskem nabrežju in bila primerna za najmlajše udeležence dogodka ter njihove starše. Druga trasa je merila 14 km, iz mestnega jedra smo se napotili proti Šmartinskemu jezeru ter nato pot nadaljevali mimo Nove vasi do Celjskega mladinskega centra. Na tretjo traso so se odpravili kondicijsko najbolj pripravljeni udeleženci in udeleženke, saj je štela kar 42 km, vodila pa je od Celja do Žalca, čez Košnico, do Laškega in nazaj do cilja vseh treh tras, tj. Celjski mladinski center. Na vsaki trasi so s postojankami poskrbeli, da so se udeleženci lahko okrepčali in se zabavali ob poučnih igrah na temo Evropske unije. Pozitivno so presenetili najmlajši udeleženci, saj so pokazali odlično znanje. To je organizatorjem dalo še dodaten zagon, da v prihodnosti nadaljujejo sodelovanje s šolami in predajajo znanje na mlajše generacije.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67491

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino