Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jul. 2021

Rezultati prvega prijavnega roka za vpis v prvi letnik na dodiplomske študijske programe

Objavljeni so rezultati izbirnega postopka prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije po Razpisu za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/22 - javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodov (https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani). Kandidatom so bili letos sklepi o rezultatu izbirnega postopka posredovani elektronsko preko portala eVŠ, vpis sprejetih kandidatov pa bo potekal na visokošolskih zavodih od 2. do 17. avgusta 2021 – o točnih terminih bodo kandidati obveščeni s strani visokošolskih zavodov. 

Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 27. avgusta 2021.  Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 19. avgusta 2021 objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb in na spletnih straneh visokošolskih zavodov. V skladu z razpisom za vpis se v drugem prijavnem roku na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo kandidati, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov ali se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz tega  študijskega programa izpisali do vključno 17. avgusta 2021. Prijavo za vpis kandidati oddajo prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ na tej povezavi.

 
Bodoči študenti, ki želijo pridobiti subvencijo za subvencionirano bivanje v študijskem letu 2021/22, morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati najpozneje do 16. avgusta 2021. Prošnjo morajo do roka oddati tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in kandidati, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za bivanje. Vlogo za oddajo prošnje najdete na povezavi.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92832

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino