Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jun. 2020

Rezultati drugega vikenda Čista nula, čista vest

V petek in soboto, 19. ter 20. junija, so v popoldanskih in večernih urah mladi moderatorji Zavoda Varna pot, na terenu, izvedli drugo tradicionalno preventivno akcijo Čista nula, čista vest v letošnjem letu.

Alkohol in prepovedane substance povzročajo veliko družbeno, zdravstveno, socialno škodo. Na cestah že desetletja ostaja alkohol vzrok za okoli 30% najhujših prometnih nesreč. Po podatkih Policije in Agencije za varnost cestnega prometa alkohol in druge prepovedane substance v prometnih nesrečah zasledijo pri vseh udeležencih cestnega prometa - pešci, kolesarji, vozniki motornih vozil. To je mlade moderatorje Zavoda Varna pot spodbudilo, da v letošnjem letu razširijo aktivnosti na vse navedene udeležence. Trezne so nagradili z nagradami partnerjev Ministrstva za zdravje in Generali zavarovalnice, pri drugih, kjer pa so zaznali prisotnost alkohola pa svetovali, da se domov odpravijo s treznim prijateljem, domačimi, taksijem ali drugim javnim prevozom.

Akcijo so opravljali v Ljubljani na javnih prostorih in lokalih, kjer se zadržujejo mladi in se uživajo alkoholne pijače ter na Velenjski plaži. Rezultati so pokazali, da je bilo 48% mladih treznih, 26% pod mejo zakonske regulative (do 0,24 mg/l), 21% nad mejo (od 0,24 do 0,52 mg/l), 5% pa celo nad 0,52 mg/l.

Če jim je skupaj uspelo ohranili vsaj eno življenje, to pomeni spodbudo pri uresničevanju ciljev Vizije NIČ.

Vir in foto: Zavod Varna pot

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27274

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino