Aktivno državljanstvo

rEUral Europe #2

26. 10. 2021 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v sklopu projekta rEUral Europe, ki ga izvaja Mreža MaMa, izvedel info točko. Z mladimi so se pogovarjali_e, kako delujeta Evropska unija in evropska parlamentarna demokracija, kakšen pomen ima EU v našem vsakdanjem življenju in kako lahko aktivno sodelujemo pri oblikovanju skupne evropske prihodnosti. Mladi so z veseljem listali promocijski material in se pogovarjali o aktualnih EU temah.

Dogodek je bil tudi kulturno obarvan, saj so na njem nastopili Gonobeats, ki so primer dobre prakse, kako iz neformalnega mladinskega gibanja zraste formalizirana organizacija. V letu 2020 registrirano Kulturno umetniško društvo Gonobeats, s sedežem v občini Slovenske Konjice, združuje mlade samouke s področja elektronske glasbe, natančneje drum and bass, dubstep in garage.

»V MCDD si prizadevamo, da so naši dogodki večplastni in predstavljajo dodano vrednost na različnih področjih življenja mladih,« je zapisala Karmen Kukovič, vodja mladinskega centra v MCDD.

Ker je skrb za vsesplošno zdravje mladine ravno tako ena izmed prioritet tako na nacionalni kot evropski ravni, je MCDD v sklopu dogodka gostoval tudi terensko ekipo DrogArt. Ta je mlade informirala o škodljivih posledicah rabe drog.