Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Dec. 2020

Recimo sovražnemu govoru NE!

 »Pridružite se nam. Ustavimo jurišnike netolerance in nasilja

Narodni dom Maribor se je leta 2018 skupaj z Evropskimi kulturnimi prestolnicami pridružil akciji Recimo NE sovražnemu govoru.

Takrat so razloge zanjo opisali tako: »Ker se zavedamo, da ima vsaka izgovorjena ali zapisana beseda svojo težo in posledice, ker želimo živeti in delovati v skupnosti, ki spoštuje sočloveka in njegovo dostojanstvo, ker si prizadevamo za spoštljivo, civilizirano in argumentirano komunikacijo, ker spodbujamo strpen in argumentiran dialog ...«

Po dogodkih, ki smo jim priča v zadnjih dneh je jasno, da se sovražni govor pri nas ne le širi, ampak dobiva vse hujšo obliko, odkrito širi rasistične ideje in supremacizem, ksenofobijo in versko nestrpnost.

Dovoliti takšnim besedam, da ostanejo izrečene, je neetično in nemoralno. Ne opozoriti nanje in jih ne sankcionirati je nedopustno. Dovoliti, da sovražni govor postane del »normalnega« je nevarno. Zato bomo svoj glasen NE ponovili.

Več o akciji preberite tukaj. 

Več o boju proti sovražnemu govoru lahko preberete tudi na mlad.si v priročniku za boj proti sovražnemu govoru na spletu z izobraževanjem o človekovih pravicah 2020.

Vir: Narodni dom Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12777

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino