Angažiraj se / Zdravje

Rdeča pentlja, ki ima dva pomena

28. 12. 2018 avtor: MEPI – Mednarodno priznanje za mlade

December. Praznično obarvan čas, ki poleg vsega dobrega, opozarja na pomembno tematiko, na katero je opozarjal tudi Zavod MEPI.

V letu 2018 so sledili sloganu Misli prej, ukrepaj takoj, ki so ga oblikovali v okviru projekta Mladi, HIV in stigma. Namen projekta je osveščanje mladih o hivu in drugih spolno prenosljivih okužbah. Poseben poudarek so namenili preventivi in zmanjševanju stigme, ki obkroža tematiko. V okviru projekta so organizirali izobraževalne delavnice osveščanja mladih, ki so jih vodili mladi izobraženi prostovoljci, opozarjali na pomembnost tematike preko spletne strani misli-prej.si in socialnih omrežij, kjer so objavljeni tudi zmagovalci decembrskega ustvarjalnega natečaja na temo Mladi, HIV in stigma. Namen natečaja je bil, da mladi ustvarijo plakat, preko katerega so mlade spodbudili k razmišljanju o varni spolnosti in k samostojnemu iskanju virov informacij na spletu.

S projektom želi Zavod Mepi nadaljevati tudi v prihodnjem letu. Zato mladi, oči na peclje in spremljajte, kdaj zasledite »klic na pomoč« za nadobudne posameznike, ki bi želeli soustvarjati projekt Misli prej.