Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 May 2022

Razpis za članstvo v svetu mladih EUSDR

Ste stari med 18 in 28 let in želite sooblikovati prihodnost Podonavske regije in sodelovati z nacionalnimi koordinatorji in koordinatorji prioritetnih področij pri razvoju Podonavske regije? Potem se prijavite na razpis za članstvo v svet mladih Strategije EU za Podonavsko regijo (EUSDR) in prispevajte k oblikovanju in razvoju Podonavske regije skupaj z mladimi iz Avstrije, BiH, Bolgarije, Češke, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske, Moldavije, Nemčije, Romunije, Slovaške, Srbije in Ukrajine.

Predstavniki Sveta mladih bodo lahko predlagali konkretne aktivnosti in projektne ideje, predstavljali svoje predloge političnim odločevalcev iz držav regije, prispevali k prioritetam EUSDR, opozarjali na posebna vprašanja iz svojih držav in sodelovali v vseh aktivnostih in dogodkih EUSDR in sorodnih dogodkih na evropski ravni.

Se želiš pogovarjati o prihodnosti Podonavske regije s kolegi iz 14 držav? Imaš ideje na področju vključevanja mladih za boljšo povezljivost podonavskega prostora? Imaš zamisli kako razviti nov projekt vključevanja mladih in zbrati finančna sredstva? Bi si želel prispevati k povezovanju tematskih področij kot so biotska raznovrstnost, konkurenčnost in razvoj, kopenski transport, varnost?

Kaj vse bodo aktivnosti članov Sveta mladih si lahko preberete v brošuri.

Več informacij o sami strategiji lahko najdeš na spletni strani https://danube-region.eu/about/.

Če pa te zanima sodelovanje v Svetu mladih EUSDR se prijavi na razpis objavljen na spletni strani https://danube-region.eu/danube-youth-council/   

Tam najdeš tudi vse odgovore na tvoja vprašanja. Če si resen kandidat, potem pohiti, saj je razpis odprt od 9. maja 2022 do 15. avgusta 2022.

Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43988

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino