Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 May 2020

Razpis "Evropska mladina skupaj"

Evropska komisija je objavila razpis za zbiranje predlogov pobude "Evropska mladina skupaj" za leto 2020. Pobuda, ki poteka v okviru programa Erasmus+, bo s proračunom v višini 5 milijonov evrov podprla vseevropska omrežja mladinskih organizacij, dejavnih na lokalni ravni.

Kot ugotavljajo na Komisiji, sta zaradi krize koronavirusa veliko mladim onemogočena stik z vrstniki in opravljanje običajnih dejavnosti, hkrati pa se soočajo z negotovostjo glede zaposlitvenih možnosti, družbenega življenja in prostega časa. Mladinski sektor zato potrebuje podporo pri usmerjanju mladih v tem obdobju krize ter pri razvijanju njihovih življenjskih spretnosti in pripravljenosti za prihodnost.

Mladinske nevladne organizacije lahko do 28. julija 2020 prijavijo projekte, ki vključujejo vsaj 5 partnerjev iz petih različnih držav, ki lahko sodelujejo v programu Erasmus+.

Informacije in razpisno dokumentacijo najdete tukaj in tukaj.

Vir: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Foto: unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97265

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino