Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Oct. 2020

Razglašeni so zmagovalci razpisa Banka idej 2020

Mladinski kulturni center Maribor je izbral štiri najboljše projekte, ki jih bo nagradil s finančno spodbudo in s strokovno podporo, za namen ustvariti nekaj aktualnega, drugačnega, trajnega za mesto Maribor do konca leta 2020.

Banka idej predstavlja lokalni sklad za mlade z idejami za vpeljevanje trajnostnih sprememb na območju Mestne občine Maribor. Vsako leto išče projekte, ki omogočajo in spodbujajo tudi povezovanje in sodelovanje mladih, oživljajo mladinske aktivnosti, izboljšujejo kakovost življenja mladih in prebivalcev določene mestne četrti, krajevne skupnosti Mestne občine Maribor ali območja Kulturnega centra Pekarna. Podpira predvsem še ne izvedene projekte mladih, ki so pripravljeni, prijavljeni in izvedeni s strani mladih.

Na razpis za Banko idej se je v letošnjem letu prijavilo skupno 6 projektov. Člani skrbniškega odbora so nato vse prijave skrbno preverili, prebrali, predebatirali in na koncu tudi ocenili ter izbrali najboljše. 

Za financiranje so bili izbrani sledeči 4 projekti:

  • Park za vse;
  • Milkywaste – jedilna bioplastika iz mlečnih odpadkov;
  • Svobodna republika Pekarna;
  • Trajnostna sprememba za mlade, okolje in šport.
Vir in foto: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93597

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino