Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Nov. 2019

Ranljive skupine izdelujejo naravno kozmetiko

V Centru eksperimentov Maribor so gostili skupino iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor. Mlade mentorice so za njih pripravile delavnico naravne kozmetike. Na ta način so ranljivi skupini poskušale približati različne naravne snovi, ki se uporabljajo pri izdelavi kozmetike. Poudarek so dale vonjanju in tipanju različnih snovi, ki so jih pozneje lahko izbrali in uporabili za izdelavo kopalnih bombic. Za izdelavo so uporabili veliko naravnih snovi različnih vonjev in tekstur.

Udeleženci so bili nad izdelavo navdušeni, mlade mentorice delavnice pa so se od njih tudi marsikaj naučile. "Predvsem nas je navdušila njihova pozitivna energija in smisel za humor. Na delavnici je bilo ves čas čutiti pozitivno vzdušje. Za nas je bila to neprecenljiva izkušnja sodelovanja mladih z ranljivimi skupinami in se veselimo še več takšnih srečanj", so še zapisale.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13400

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino