Zdravje

Psihosocialna pomoč mladim

25. 1. 2021 avtor: Uredništvo

Da bi zagotovili podporo mladim, ki se v času epidemije soočajo z različnimi stiskami, je Mladinski center Ormož organiziral Online svetovalni kotiček, v okviru katerega lahko na njihov e-naslov: mcormoz@siol.net pošljete vaša vprašanja ali opišete stiske, s katerimi se soočate, pa vam bodo pomagali do strokovnega nasveta. Sodelujejo z magistro psihologije, Blažo Krasnik, ki je zaposlena v Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ormož, in pripravlja nasvete za izpostavljene težave mladostnikov.

Prisluhnite, kako je psihologinja odgovarjala na dileme mladih in kaj je svetovala na prvem Online svetovalnem kotičku: https://www.youtube.com/watch?v=HyMTY8vAIzY

Če v času epidemije potrebujete psihološko pomoč, se lahko obrnete na strokovnjake s področja duševnega zdravja, ki so na voljo v številnih zdravstvenih domovih po vsej Sloveniji, tudi v Ormožu. Za razbremenitev in pogovor lahko pokličete na enotno številko 080 51 00 ali direktno v ZD Ormož: vsak delovnik med 8. in 14. uro, na številko 041 943 000.

To, da se obrnemo po pomoč in delimo svojo stisko, je znak naše moči. Zavrtite lahko številke telefonov za pomoč v stiski:

Pomoč ob duševni stiski lahko poiščete tudi na spletu:

Vir: Mladinski center Ormož