Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jun. 2020

Prvi delovni obisk v.d. direktorice URSM mag. Dolores Kores

Mladinski kulturni center Maribor je v petek, 12. junija 2020, gostil novo v. d. direktorico Urada RS za mladino mag. Dolores Kores. Namen prvega delovnega obiska nove v. d. direktorice mag. Dolores Kores je bil spoznavanje mladinskega sektorja v Mariboru.

"Moja vizija je, da nadaljujem s prakso tovrstnih srečanj na terenu, pa tudi digitalnih srečanj, saj je na tak način najlažje naslavljati izzive, s katerimi se srečujemo v mladinskem sektorju Slovenije," je na prvem delovnem obisku, ki se je začel na Uradu za kulturo in mladino na Mestna občina Maribor, in nadaljeval v MKC Maribor, dejala v.d. direktorice Urada za mladino mag.Dolores Kores. 

Na srečanje so bile vabljene organizacije s sedežem v Mariboru, ki jih sofinancira Urad RS za mladino. Udeležile so se ga EKTC Maribor, Pekarna-magdalenske mreže, EPEKA, Društvo Salezijanski mladinski center Maribor, Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez, Popotniško združenje Slovenije, Društvo za podporo mladim Romom ter Mreža MaMa. Organizacije so predstavile svoje programe, izzive, s katerimi se srečujejo ter želje, ki jih imajo za prihodnost. Pri tem so se dotaknile tudi vprašanja izvajanja in prilagajanja programa v času epidemije. 

Mag. Dolores Kores je med drugim povedala, da do krčenj sredstev, zaradi epidemije in z njo povezane finančne krize, ne bo prišlo. V prihodnje pa si želi okrepiti sodelovanje med URSM in mladinskimi organizacijami oz. organizacijami za mlade, nadaljevati z informiranjem, naslavljati težave, s katerimi se sooča sektor. Še posebej je izpostavila stanovanjsko problematiko mladih, pri čemer se zaveda, da je težava kompleksna in jo je potrebno reševati medresorsko, vendar mora mladinski sektor pri tem prevzeti pomembno vlogo.   

Organizacije so podale tudi nekaj predlogov in pobud. Predvsem si želijo, da bi URSM še vnaprej podpiral in krepil sodelovanje s šolami, s fakultetami in organizacijami, ki nudijo programe neformalnega učenja. V. d. direktorica mag. Dolores Kores je omenila, da je v pripravi priročnik, kjer bodo zbrani primeri dobre prakse sodelovanja in povezovanja med nosilci formalnega in neformalnega izobraževanja.

Vir in foto: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62465

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino