Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Dec. 2020

Projekt Empatični december v polnem teku Novo mesto

V sklopu projekta Empatični december se nadaljujejo delavnice in ostale aktivnosti, prav tako pa poteka zbiranje sredstev za otroke in mladostnike, ki so vključeni v projekt Botrstvo. Zveza ŠKIS se je letos pridružila humanitarni akciji, Empatični december, katere pobudnik in glavni organizator je Zavod Empatiko.

Pri projektu pa sodeluje tudi skupina Psihomoč in projekt Kako si? (Društvo študentov psihologije Slovenije) ter projekt V odsevu (Društvo študentov medicine Slovenije). V sklopu projekta želijo narediti nekaj dobrega za druge. Z zbiranjem sredstev želijo omogočiti boljše življenje otrokom in mladostnikom, ki prihajajo iz socialno oziroma finančno šibkejših okolij in so vključeni v projekt Botrstvo, pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana - enota Moste-Polje.

Na tak način lahko izboljšajo kakovost življenja posameznikom v stiski. Zato vas toplo vabijo, da jim preko donacij pomagate doseči ta cilj. Svoje donacije lahko prispevate na dva načina, in sicer preko povezave ali z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ na številko 1919 in prispevate 1 € ali PRIJATELJ5 in prispevate 5 €. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha. Sredstva se bodo zbirala do 23. 12. 2020.

Ker pa zna biti december stresen mesec za marsikoga, sploh v trenutnih omejenih in negotovih okoliščinah, v sklopu Empatičnega decembra potekajo delavnice in druge aktivnosti na temo ozaveščanja o duševnem zdravju in o tem, kaj lahko vsak posameznik naredi na tem področju.

Akcija poteka s sloganom: “Skrb zase, zate, za družbo!”.  Več podrobnosti o posameznih delavnicah pa najdete v Facebook dogodku

V trenutnih časih je pomoč sočloveku in strpnost do ostalih še toliko pomembnejša, zato nikar ne pozabimo na empatijo.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61756

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino