Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Jun. 2022

Projekcija kratkih filmov mladih ustvarjalcev v Škofji Loki

V okviru evropskega leta mladih se je 26. maja 2022 v MKC Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki odvila filmska projekcijo treh kratkih filmov, ki so jih ustvarili udeleženci programa PUM-o Škofja Loka, MDC Blok ter še nekateri drugi mladi iz lokalnega okolja, stari med 15 in 25 let. Sodelujoči so bili vključeni v celoten proces nastajanja filma, od pisanja scenarija, kostumografije, scenografije, režije in snemanja. 

Časovnica življenja je burleska, ki govori o tem, kako pomembne so naše lastne odločitve in osebni angažma pri izbiri poti v življenju. Drugi film z naslovom Žive sanje je kratek stopmotion film, katerega zgodbo smo našli v presečišču sanjskih zgodb mladih in ga prvič prikazali na javnem dogodku letos ob svetovnem dnevu spanja.Tretji film, Pumor, ki je grozljivka, pa smo predvajali premierno.  

Projekciji filmov je sledila diskusija z ustvarjalci filma Pumor. Predebatirali so proces nastajanja filma, obenem pa so se osredotočili na temo aktivne participacije mladih v družbi, kaj to pomeni, kako se aktivirati, zakaj je to pomembno, kako lahko z aktivno participacijo in povezovanjem dosežemo spremembe v družbi in sooblikujemo spodbudno ter ustrezno okolje za mlade.

Dogodek je potekal v sproščenem vzdušju piknika, na katerem so stkali tudi kar nekaj novih prijateljskih vezi in obudili stara prijateljstva.

 Vir: MDC Blok

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10400

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino