Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Oct. 2020

Program Mladost na burji vabi k vpisu

Izvirni program Občine Ajdovščina, Mladost na burji, tudi v prihajajočem šolskem letu nadaljuje svojo vzgojno - učno poslanstvo in se usmerja v razvoj, skladen z novodobnimi izzivi.

V program Mladost na burji, ki ga Občina Ajdovščina uresničuje z izvajalcem, Inštitutom za mladinsko politiko, se je v preteklem programskem obdobju vključilo skoraj 1700 otrok in mladih. Na vseh štirih področjih, skupnost, prijatelj, poklic in zdravje, ki jih program naslavlja, so udeleženci programa izvedli številne aktivnosti. V skupinskih projektih, povezanih z občino Ajdovščina, kjer so sodelovali celotni razredi, so nastali vrtovi zelišč, čudoviti kratki filmi o prijateljstvu in pomenu medsebojne pomoči in povezovanja. Kljub številnim omejitvam in spremenjenem načinu dela v vrtcih in šolah, je program Mladost na burji v preteklem programskem obdobju zaključila večina udeležencev.

Otroci in mladi, ki bodo v program Mladost na burji letos vstopali prvič, bodo ob vpisu 2020/2021 prejeli nov dnevnik ustrezne stopnje. V kolikor se bodo učitelji, skupaj z učenci in starši odločili za nadaljevanje sodelovanja tudi v tem programskem letu, bodo aktivnosti vpisovali v dnevnike, ki jih že imajo. Učenci, ki bodo nadaljevali program kot posamezniki, bodo v sedmem razredu prejeli dnevnik Kastra. Dijaki in mladi bodo za nadaljevanje na zadnji stopnji burja, ki je namenjena mladim od 15 leta dalje, prejeli dnevnik Burja.

Vpisi bodo, v sodelovanju z vrtcem in šolami ter organizacijami v lokalni skupnosti, potekali v oktobru. Prijavnica v program, informacije in podrobna navodila so dostopna tukaj. Mladi, vabljeni k sodelovanju.

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92835

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino