Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2019

Priložnost za prostovoljstvo in mladinsko izmenjavo

Zavod Voluntariat išče prostovoljce za mladinsko izmenjavo Sladki greh, od 4.-10.8. v Hostlu Pekarna v Mariboru in prostovoljca/ko v Kataloniji za 12 mesecev od konca avgusta ali začetka septembra 2019.

Kakav in izdelki iz njega, med najbolj priljubljenimi je seveda čokolada, so široko dostopni in nudijo mnoge užitke, vendar ti užitki za nekatere niso nedolžni. Trgovina s kakavom in njegova proizvodnja sta navadno povezani z izkoriščanjem plantažnih delavcev, deforestacijo, celo globalnimi podnebnimi spremembami. Kar nekaterim predstavlja vsakodnevno crkljanje, lahko drugim pomeni trpljenje.

Če te zanima:

  • kakšna je trgovina kakava in razmere delavcev v državah proizvajalkah kakavovih semen,
  • ali obstajajo tudi druga živila in stvari, kjer najdemo podoben trend,
  • kaj lahko sami naredimo,
  • kako vsebine prenesti drugim,

napiši motivacijsko pismo in ga pošlji na zavod@zavod-voluntariat.si. Pripiši tudi, ali se prijavljaš kot udeleženec/ka ali vodja skupine.

Prijave do 16.6.2019.

Skupnost Els AVETS v mestecu Moià blizu Barcelone potrebuje prostovoljca/ko v sklopu Evropske solidarnostne enote. Delal/a in bival/a boš v skupnosti ljudi z motnjo v duševnem razvoju zato je zaželeno, da imaš vsaj osnovno znanje španskega jezika, saj boš komuniciral/a z njimi.

Prijave do 2.6.2019 preko obrazca.

Življenjepis in motivacijsko pismo pošlji na: incoming@scicat.org in na programi@zavod-voluntariat.si.

Celotno novico pa si lahko prebereš tu.

Vir in foto: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95318

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino