Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Apr. 2020

Prijave na hackathon #EUvsVirus odprte samo še danes

Popolnoma nov, drugačen, kreativen in inovativen izziv z izjemnim številom udeležencev in popolnoma novimi dimenzijami je pred nami! Gre za prvi panevropski hackathon #EUvsVirus, ki bo potekal od petka 24. aprila, do nedelje, 26. aprila 2020. S svojimi idejami bo več kot 12.000 tekmovalcev iz celotne Evrope hekalo posledice pandemije Covid-19. Slovenija je trenutno na drugem mestu po številu prijav.

Tehnološki park Ljubljana je, z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvom za javno upravo in s partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema, izvedbeni partner za Slovenijo. "Slovenska organizacijska ekipa je še posebej ponosna in vesela, da se je pri iskanju rešitev za Covid-19 pridružila tudi ekipa globalno priznanega podjetja Cosylab iz naše tehnološke skupnosti. Gre za ekipo vrhunskih strokovnjakov različnih profilov z dragocenimi dolgoletnimi izkušnjami," so zapisali v izjavi za javnost. 

Panevropski hackathon naslavlja teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19, ter povezuje evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope.

Želite sodelovati? Prijave so odprte samo še danes do polnoči! Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine. K sodelovanju vabijo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-je, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona. Sodelujete lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo. 

Hackathon naslavlja enega od šestih skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU:

  • Zdravje in življenje
  • Neprekinjeno poslovanje
  • Družbena in politična kohezivnost
  • Delo in učenje na daljavo
  • Digitalne finance
  • Drugo

Včeraj je potekal nacionalni webinar za slovenske udeležence hackathona. V uvodu sta udeležence nagovorila Boštjan Koritnik, minister za javno upravo in dr. Jure Gašparičdržavni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Kot je ob tem povedal minister Koritnik, je bil sam že večkrat v vlogi udeleženca in ocenjevalca na hackathonih. Prav zato se še posebej veseli rezultatov tokratnega tekmovanja, saj se bo v nedeljo hackathonu pridružil v nekoliko drugačni vlogi, tokrat kot ocenjevalec prispelih idej. Državni sekretar dr. Gašparič pa je ob tem izrazil prepričanje, da so "vrednost, znanost in znanje edini v tem času, ki lahko ponudijo kvalitetne rešitve v boju proti virusu."

Dogodek bo v slovenskem jeziku mogoče spremljati tudi preko Facebooka. Predstavitveni video je na voljo tukaj.

Vir in foto: Tehnološki park Ljubljana

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70705

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino