Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Jan. 2022

Prihajajoči dogodki za mladinske delavce v okviru »Europe Goes Local«

Movit v prihajajočih mesecih mladinske delavce in uslužbence občin vabi na dogodke v okviru projekta Europe Goes Local.

Vabljeni v Spletno kavarno občin Europe Goes Local (EGL), ki bo potekala v torek, 25. januarja 2022 od 9.15 do 13.00, prek Zooma, bodo obravnavane novosti na področju mladine na lokalnem nivoju, kateri so dosežki in izzivi ter kateri so načrti in obeti za to leto. Kot vedno, ko se srečamo, bo dovolj prostora za izmenjavo in slišanje. Srečanje je odprto za vse občine, ne samo tiste, ki so sodelovale v EGL. Program je na voljo na naslednji povezavi, prijave so do torka, 18. januarja, odprte na tem mestu.
 

Eden od rezultatov večletnih prizadevanj partnerjev v Europe Goes Local je Evropska listina o lokalnem mladinskem delu. To je konceptualni dokument, v katerem je utemeljeno, na katerih vrednotah temelji mladinsko delo, katere so smernice, ki vodijo prakso mladinskega dela, kako naj bo lokalno mladinsko delo organizirano, katere so usmeritve za mladinske delavce in kaj potrebujemo za razvoj kakovostnega mladinskega dela. Listina je podprta s spletnim orodjem za pomoč tistim, ki načrtujejo in izvajajo kakovostno mladinsko delo. Kako Listino in orodje razumeti in uporabiti pri načrtovanju in izvajanju lokalnega mladinskega dela in tako dvigniti njegovo kakovost bo tematika usposabljanja za ambasadorje Evropske listine o lokalnem mladinskem delu, ki bo potekalo od 1. do 4. marca 2022 v Parizu. K prijavi vabimo mladinske delavce in uslužbence občin, pristojne za lokalno mladinsko delo. Usposabljanje bo v angleščini.  Več informacij najdete v razpisu. Rok za prijavo je 20. januar 2022. Podprti udeleženci se bodo usposabljanja udeležili v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na podpornih aktivnostih.

Vir: MOVIT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81633

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino