Aktivno državljanstvo

Pridruži se delegaciji Evropske mladinske konference

24. 8. 2021 avtor: Mladinski svet Slovenije

Sodelujte na Evropski mladinski konferenci, osrednjem dogodku za mlade v okviru Predsedovanja Slovenije Svetu EU!

MSS vabi k udeležbi kot slovenski delegati na Evropski mladinski konferenci, ki bo potekala med 26. in 30. septembrom po spletu v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Delegati bodo na konferenci skupaj z delegacijami vseh držav EU, ki jih sestavljajo mladi in predstavniki ministrstev, oblikovali priporočila mladih za 9. evropski cilj »Prostor in participacija za vse«, ki bodo osnova za Resolucijo Sveta EU.

Kot delegate še zlasti vabimo mlade:

O EVROPSKI MLADINSKI KONFERENCI

Evropska mladinska konferenca je organizirana vsakih 6 mesecev kot glavni dogodek vsake od treh držav, ki sodelujejo v organizacijskem triu vsakega 18-mesečnega cikla mladinskega dialoga na evropski ravni. Konferenca v Sloveniji konec septembra 2021 poleg tega predstavlja zaključni dogodek 8. cikla mladinskega dialoga s temo ‘Participacija in prostor za vse’ (9. Evropski mladinski cilj).

Na konferenci se vsakih 6 mesecev zbere okoli 200 predstavnikov mladih, oblikovalcev politik in strokovnjakov s področja mladinskega sektorja. Namen konference v Sloveniji je vrednotenje celotnega procesa 8. cikla mladinskega dialoga ter končno oblikovanje priporočil mladih EU in državam članicam za implementacijo 9. cilja.

Prijavite se s kratkim motivacijskim pismom (zakaj si želite na konferenco in kaj lahko k njej prispevatein življenjepisom (v angleščini ali slovenščini) do 5. septembra 2021.