Aktivno državljanstvo / Okolje in trajnost

Pridobite certifikat VDOTR

17. 2. 2021 avtor: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

Če še nimate strukturiranega znanja na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, boste to področje težko vpeljali v svojo organizacijo. Zato vas vabijo, da pridobite Certifikat Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja. Tega je od leta 2016 dalje pridobilo že 161 managerjev, strokovnjakov in mladih. Poglejte, kdo v Sloveniji ga že ima, pridružite se jim tudi vi! Trajnostni razvoj in družbena odgovornost (TRDO) sta postala glavna usmeritev svetovnih podjetij. Bodite na tekočem tudi vi.

Vabijo vas, da se udeležite treh ONLINE seminarjev in delavnic z naslovom Vodenje družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja podjetja ter opravite izpit in tako pridobite certifikat!

Usposabljanje poteka online preko aplikacije Zoom, predvidoma ob ponedeljkih in četrtkih. Možen je izbor ure za virtualna srečanja ali dopoldan ali popoldan (ne pa oba). V primeru manjšega števila udeležencev bodo izvedli samo en termin v mesecu. V primeru premajhnega števila prijavljenih usposabljanja v posameznem mesecu ne bodo izvedli.

Datume izvedbe si lahko pogledate tukaj

Zakaj družbena odgovornost in trajnostni razvoj?

Družbena odgovornost podjetij prinaša konkurenčno prednost in pomeni, da se morajo podjetja zavedati svojih vplivov na skupnost in okolje ter o tem poročati, ne samo z ekonomskimi, ampak tudi z okoljskimi in družbenimi kazalci. Z letom 2017 morajo velika podjetja v EU, tudi v Sloveniji, v svojih letnih poročilih poročati še o nefinančnih vidikih poslovanja.

Družbena odgovornost je orodje za dosego trajnostnega razvoja v skladu s Cilji trajnostnega razvoja do leta 2030, ki jih je že leta 2015 zapisala Organizacija Združenih narodov  v svoji Agendi 2030 za trajnostni razvoj. Leta 2011 je Evropska komisija sprejela obnovljeno strategijo na področju DOP, ki jo je marca 2019 še nadgradila z novimi delovnimi aktivnostmi. Več

Ta strategija poudarja pomen večje prepoznavnosti družbene odgovornosti podjetij in širjenja dobrih praks z vključitvijo družbene odgovornosti podjetij v izobraževanje, usposabljanje in raziskave. Strategija prav tako izboljšuje procese samoregulacije in koregulacije ter razkritje socialnih in okoljskih informacij podjetij.

Zato vas vabijo, da se o tem področju dodatno izobrazite z znanji za učinkovito vodenje trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti v majhnih, srednje velikih in velikih podjetjih ter organizacijah. Z vključitvijo v program treh seminarjev boste pridobili številne kompetence in certifikat.

Koristi DOP in TR za podjetje, organizacijo:

Kdo naj se udeleži izobraževanja?

Vabijo predvsem:

Z vpisom boste:

Proces dela:

Kompetence, ki jih boste pridobili:

Prijave in informacije: na spletni strani:Inštitut IRDO, na naslovu:info@irdo.si in na telefonski številki:031 344 883. Vabljeni!

Vir: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti