Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Oct. 2020

Pri Zavodu Nefiks je vaš čas dobro investiran

"S sodelovanjem na projektih se razvijam in spoznavam samega sebe. Najlepše mi je ko, lahko ideje in zamisli realiziram in tako pomagam mladim najti to, kar iščejo, in to je tudi moje poslanstvo. V tem šolskem letu se veselim  glasbenega tekmovanja New Dimension Party COMPETITION, ki bo v teh kriznih časih povezal mlade performerje, glasbenike in vse mlade, ki nas bodo lahko spremljali preko družabnih omrežij in TV ekranov."

                                                                                                                      Jakob, študent in prostovoljec

Zavod Nefiks in Mladinski center Vič v sredo, 21. oktobra pripravljajta Uvodno usposabljanje za prostovoljce, kjer boste izvedeli več o aktivnostih, ki se jim lahko pridružite. Na Zavodu Nefiks pa so v sklopu dogodkov »Meet and Code« že izvedli delavnico z naslovom »Dekleta ne izdelujejo le piškotov«, preko katere so se udeleženke naučile osnov modeliranja in izdelale lasten modelček za peko piškotov.

Računalniško znanje je ključno za mlada dekleta, ki vstopajo na trg dela, zato so se na Zavodu Nefiks v okviru projekta »Kolegice« odločili, da izvedejo delavnico »Dekleta ne izdelujejo le piškotov«. Glavni cilj dogodka je bil, da so med mladimi dekleti spodbudili zanimanje za tehnologijo in z njo povezanimi poklici, ter jim posledično tudi razširili zaposlitvene možnosti. Udeleženke so lahko izbirale med pripravljenimi skicami kužka, muce in pingvina in s pomočjo predavateljice iz risbe ustvarile figure v programu za modeliranje Fusion 360. Svoje  modelčke bodo udeleženke prejele na dom in jih tako preizkusile tudi v praksi.

Zaradi povečanega zanimanja za delavnico so se na Zavodu Nefiks odločili, da takšne dogodke v prihodnosti še ponovijo! Vsa dekleta, ki vas zanima 3D modeliranje in tiskanje vabijo, da se jim pridružite na dogodkih od risbe do figure.

Zavod Nefiks in Mladinski center Vič pa vas vabita, da se jim pridružite in postanete prostovoljci, saj prostovoljstvo vsakemu posamezniku nudi pridobivanje različnega znanja in kompetenc, ki večajo zaposljivost, razvijajo osebnost in vas povezujejo z drugimi mladimi, ki imajo podobne interese.

Pridružite se jim lahko v sredo, 21. 10. ob 18.00, v Mladinskem centru Vič ali na Zoom-u, na srečanju za prostovoljce. Prijavite se lahko tukaj

V primeru, da se srečanja ne moreta udeležiti, jih kljub temu lahko kontaktirate na nefiks@nefiks.si.

Vir: Zavod Nefiks

 

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24895

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino