Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2019

Preživljanje prostega časa mladih v Mladinskem centru Prlekije

Prosti čas, ki ni zapolnjen z obveznostmi, je čas za razbremenitev od naporov v šoli, pri delu in drugih vsakodnevnih obveznosti ter čas, ko se svobodno odločamo za različne dejavnosti. Za mladostnike, ki pridejo v Mladinski center Prlekije pomeni možnost za sprostitev, ko se lahko prosti zunanjih pritiskov družijo s prijatelji, se zabavajo, izražajo sebe in preizkušajo svoje sposobnosti. Zavedajo se, da je kakovostno življenje pravica in priložnost vsakega posameznika, prosti čas pa je eden izmed načinov za njegovo doseganje in ohranjanje.

Smiselno preživljanje prostega časa lahko mlade obvaruje marsikatere fizične in psihične bolezni ali vsaj omiliti njene posledice. V Mladinskem centru Prlekije mladi aktivno preživljajo prosti čas, razvijajo  ročne spretnosti z določenimi tematskimi delavnicami, čas preživljajo športno (namizni tenis, mali nogomet, odbojka, med dvema ognjema, nogomet). Odziv na aktivnosti v je zelo velik in dobro počutje uporabnikov se najbolj kaže v tem, da se aktivnosti udeležuje vedno več mladih. V Mladinskem centru Prlekije je zaposlenih 11 mladinskih delavcev, po potrebi pa se v delovanje centra vključijo tudi prostovoljci. Vsi skupaj si s svojim delovanjem prizadevajo, da se mladi v Prlekiji dobro počutijo in čim bolj aktivno preživljajo svoj prosti čas.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26709

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino