Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Oct. 2020

Prepoznavanje potencialov neformalnega učenja in učne poti prihodnosti

V okviru projekta »Učne značke za učne dosežke« in »Erasmus dnevov 2020 sta Zavod TiPovej! in Zavod Voluntariat izvedla interaktivno okroglo mizo, kjer sta skupaj z mladimi udeleženci naslavljala temo prihodnosti učenja, dela in gradnje kariere.

Mlade so spodbudili k:

  • Delitvi osebnih izkušenj neformalnega učenja
  • Pripovedovanju o svojih učnih, družbenih in poklicnih poteh
  • Raziskovanju, kako bodo omenjene poti izgledale v prihodnosti in ali smo na omenjeno prihodnost sploh pripravljeni.

Projekt se naslanja na mednarodno raziskavo v okviru projekta »Mladi sooblikujejo mesta učenja«, kjer partnerji iz osmih evropskih držav (Nemčije, Litve, Španije, Italije, Slovenije, Srbije,
Nizozemske in Norveške), s pomočjo metodologije Global Youth Skills raziskujejo učne, socialne in karierne možnosti mladih Evropejk in Evropejcev.

Vse, ki vas zanimajo glavne ugotovitve okrogle mize, lahko več preberete tukaj.

Če pa ste stari med 15 in 29 let in bi vas zanimalo sodelovanje, se lahko pridružiš spletni aktivnosti ali slediš platformi - Ljubljana mesto učenja na FB ali IG.

Vir: Zavod TiPovej!

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38287

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino