Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Jan. 2022

Predstavniki NVO obiskali srednje šole po vsej Sloveniji

Nefiks karierni dan je dan, ko mladi spoznavajo, katere možnosti na njihovi karierne poti so jim na voljo, spoznavajo različne organizacije in poklice. Letošnji Nefiks karierni dan je bil že sedmi karierni dan zapored. Potekal je 12. januarja, pod geslom "Postani sprememba", s katerim je Zavod Nefiks mladim želeli približati delovanje nevladnih organizacij, kakšne kompetence lahko pridobijo s sodelovanjem v njih ter katere priložnosti znotraj nevladnega sektorja se jim splača izkoristiti. 

“Na Gimnaziji Bežigrad ponovno izvedli vsakoletni projekt Nefiksov karierni dan. Vesel in ponosen sem, da mi je bila že drugo leto zapored dodeljena pomembna naloga biti ambasador omenjenega projekta. Nefiksov karierni dan predstavlja unikatno priložnost za mlade, da se seznanijo z delovanjem različnih organizacij, pridobijo izkušnje, spoznajo različne zanimive ljudi in se privadijo na resnične življenjske izzive. Tudi letošnja delavnica je bila primer dobre prakse, saj smo se pogovarjali z zanimivima in izkušenima predstavnikoma svetovno priznane organizacije Amnesty international Slovenia, ki sta številnim dijakom Gimnazije Bežigrad predstavila delovanje organizacije in karierne možnosti za mlade. Odzivi gostov in poslušalcev so bili zelo pozitivni, tudi jaz sem ostal izjemno zadovoljen nad potekom Nefiksovega kariernega dneva. Verjamem in upam, da bo projekt pomagal številnim mladim na njihovi karierni poti.” - Dijak Gimnazije Bežigrad Simon Trussevich

Karierni dan je potekal na štiriindvajsetih srednjih šolah po vsej Sloveniji, veliko večino teh je obiskal tudi gost iz posamezne nevladne organizacije. Dijaki so tako spoznali delo in cilje številnih nevladnih organizacij pa tudi mladih posameznikov, ki so v njih aktivni že dlje časa.

Tako kot ostali karierni dnevi, je tudi ta potekal pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, zato bodo tako kot ostala leta, tudi letos v sodelovanju z njim pripravili zaključni dogodek, ko bodo razmere to dopuščale. 

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62985

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino