Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Oct. 2019

Predstava mladih na temo klimatskih sprememb

Med 12. in 19. oktobrom 2019 je v Dijaškem domu Ivana Cankarja gostovala gledališka skupina Climate Change Theatre in Action iz United World Collega iz Mostarja. Šlo je za nadaljevanje sodelovanja med Climate Change Theatre in Action in Teatrom Pozitiv, saj so v mesecu februarju izvedli izmenjavo v Mostarju, ki je prav tako potekala v obliki plesno – gledališke delavnice.

Tokratna delavnica se je zaključila z zaključno produkcijo na temo klimatskih sprememb. Sporočilo mladih, izraženo večinoma z govorico teles, je predstavljajo uvod v predstavo mostarske skupine, po predlogi pisateljice Hanne Cormick "Canary/ Kanarček". 

Predstava, če povzamemo avtoričine besede in njeno sporočilo je:  "Resnična zgodba, fantazija, alegorija. Za vse ljudi, živali, žuželke in pokrajine, katerih telesa so na prvi liniji, prostovoljno ali nehote, s podnebnim aktivizmom, podnebnimi razseljevanji, podnebnimi katastrofami, podnebnimi boleznimi; predstava posameznikov, ki izpostavljajo varnost in privilegij lastnih  teles, da branijo in zagovarjajo tiste, ki ne morejo govoriti zase, ker so že utrpeli škodo ali so preganjani; da s svojimi stališči in majhnimi ter simbolnimi dejanji prenašajo sporočila poškodovanih, izginulih, zaprtih,  za spremembo, ki je na obzorju in bo prišla". 

Predstava je bila odigrana v okviru projektnega tedna "Festival DICarskih dejavnosti" ter stalnega tedenskega programa v Kreatoriju DIC.

Vir: KUD Pozitiv
Foto:  Miha Maver - arhiv KUD Pozitiv

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73113

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino