Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Dec. 2020

Predavanje: Moč aktivizma mladih

Pod okriljem Amnesty Slovenije in mednarodnega projekta Start the change je aktivistična skupina mladih z Gimnazije Vič organizirala in vodila spletno predavanje z naslovom Moč aktivizma mladih.

Predaval je dr. Momodou Sallah, ki je med drugim direktor Centra za akademske inovacije ter predavatelj Globalizacije in globalnega mladinskega dela na univerzi De Montfort v Združenem kraljestvu. Junija 2013 mu je Akademija za visoko izobraževanje v Združenem kraljestvu podelila nagrado National Teaching Fellowship. Novembra 2015 so ga pri Times Higher (World University Rankings) imenovali za "najbolj inovativnega učitelja" v Združenem kraljestvu.

Sebe je predstavil kot pesnika, kmeta in predavatelja-aktivista, v predavanju pa je teorijo o aktivizmu povezal s svojo veliko strastjo, s katero se bori proti krivicam.

Doktor Sallah pravi, da se je ta njegova strast razvila že v otroštvu in v mladosti v Gambiji, kamor se še vedno vrača z dobrodelnimi projekti s svojo organizacijo Global Hands.

Inspirativno predavanje človeka za katerega lahko resnično trdijo, da je eden tistih, ki aktivno spreminja svet.

Posnetek predavanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: Amnesty Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46043

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino