Angažiraj se / Kultura

Povabilo k sodelovanju – modna revija za mlade oblikovalce STYLO

21. 5. 2019 avtor: Center mladih Koper

Center mladih Koper, prostor za ustvarjanje, druženje in preživljanje prostega časa mladih, vabi mlade ustvarjalce k prikazu svojega pogleda na letošnjo temo natečaja »Nazaj v prihodnost«. 

Tema naj spodbudi vašo kreativno plat, da ustvari pogled in razvije kolekcijo, ki bo temeljila na vašem mišljenju kaj je v prihodnosti moda. Ali menite, da se moda ozira na preteklost, je stopila stopničko više ali je šla v napačno smer? Tehnologija ponuja nove izjemne možnosti. Ali nas preveč usmerja? Kakšen vpliv imajo druga področja razvoja na modo?

Izrazite kaj moda potrebuje, kaj spodbuja spremembe in tako na glas pokažite v čem je skrivnost razvijajoče se prihodnosti.

Namen je spodbuditi mlade in perspektivne modne oblikovalce, da svoje zamisli in kreacije na skupni modni reviji predstavijo širši javnosti. Hkrati je to priložnost za povezovanje in izmenjavo zamisli, izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci, kot tudi pridobivanje novih znanj s tega področja.

Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku, 9. oktobra 2019, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo ob tej priložnosti najboljšemu ustvarjalcu podelila nagrado 1.500 evrov in predstavitev v reviji Elle.

Prijava za sodelovanje naj vsebuje:

Natečaj poteka med 20. majem in 20. julijem 2019

Besedilo razpisa najdete tukaj.

Več na njihovi Facebook strani.