Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jan. 2020

Posvet gasilskih mladinskih mentorjev

V organizaciji Gasilske zveze Slovenije (GZS) se je 17. januarja in 18. januarja v Zrečah zbralo več kot 180 mentorjev mladine iz celotne Slovenije. Udeležence posveta iz vseh sedemnajstih regij je najprej nagovorila Renata Rupreht, predsednica Mladinskega sveta GZS. Uvodnemu nagovoru je sledilo predavanje Žarka Trušnovca o stresu pri reševalcih, nato pa sta zbrane nagovorila predsednik GZS Janko Cerkvenik in poveljnik GZS Franci Petek; predstavila sta aktualnosti v gasilski organizaciji in odgovarjala na vprašanja udeležencev posveta. 

V soboto so se udeleženci posveta razvrstili v tri delavniceNeva Kumer je spregovorila o odnosih med ljudmi, Oskar Neuvirt je v svoji delavnici Velike zgodbe na malem odru predstavil mentorjem kamišibaj, obliko pripovedovanja zgodb ob slikah, Andrej But pa je predstavil igro Gasilska brigada – resnični heroji. V tej delavnici so mentorji lahko preizkusili tudi igro, ki jo še razvijajo in bo izšla jeseni, bo pa v veliko pomoč predvsem gasilski mladini pri pripravi na gasilski kviz.

Sledili sta še dve predstavitvi; Nina Kotar in Lavra Slatenšek sta predstavili temeljni program usposabljanja mladih gasilcev, nato pa je Nina Kotar z Andrejo Zupančič predstavila še novosti pri kvizu 2020.

Vir in foto: Gasilska zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53190

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino