Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Sep. 2020

Postani skavt ali skavtinja!

»Sreča je rezultat dejavnega dela. A na pravi poti do sreče je tisti, ki jo deli z drugimi.«

 Ustanovitelj skavtov, Robert Baden-Powell

Združenje slovenskih skavtinj in skavtov vabi vse mlade skavte, da postanejo prostovoljci, ki so s svojo pripravljenostjo pripravljeni služiti in aktivno sooblikovati družbo – da bodo vzgajajali otroke in mlade za pristne, samostojne, zdrave in odgovorne ljudi, kristjane in državljane, ki jim je mar za naravo, domovino in sočloveka.

S svojim znanjem, delom in predanostjo lahko bogatijo družbo ter puščajo edinstveno sled v svetu, predvsem pa lahko dajejo priložnost otrokom in mladim, da razvijajo svoje talente. 

Vse tisti, ki pa še niso skavti ali skavtinje, ampak si želijo novih dogodivščin, radi s prijatelji gledajo v zvezde, odidejo v neznano in znajo držati obljubo, pa vabijo k vpisu v novo skavtsko leto. Vabljeni vsi stari od 6 do 21 let.

Več o vpisu.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov so v novo sezono zakorakali tudi z novim vodstvom. Na volitvah v Studencu pri Krtini so, 6. septembra 2020, izvolili vodstvo organizacije za naslednja tri letaNov načelnik je tako postal Nejc Kurbus, nova načelnica pa Tjaša Sušin. Generalni duhovni asistent ostaja Janez Kobal.

Več o novo izvoljenih predstavnikih Izvršnega odbora, Nadzornega odbora in Častnega razsodišča v sporočilu za javnost.  

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57269

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino