Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Sep. 2019

Poletni večeri filma v Idriji

V preteklih poletnih mesecih ekipa Mladinskega centera Idrija (MCI) uspešno izvedla poletne oglede filmov na prostem, ponekod skupaj s potujočim mestnim igriščem. Obiskali so kraje v okolici Idrije, popestrili pa tudi dogajanje v njenem središču. Vse dogodke so pripravili v sodelovanju s Filmskim gledališčem Idrija.

Na Črnem Vrhu je dež obiskovalce usmeril pod streho, v dvorano KUD-a Sloga, kjer se je na igrišču zbralo veliko otrok, zvečer pa so si ogledali glasbeno komedijo Bunkica. Nadaljevali so na prostem, v Godoviču ob bajerju, kjer so jih sprejeli člani Mladinsko - športnega društva Godovič in kjer je bil na idilični lokaciji ob robu gozda na vrsti glasbeni dokumentarni film Poj mi pesem (Vlado Kreslin). Že dan zatem je bil dobro obiskan ogled uspešnice Bohemian Rhapsody na Mestnem trgu v Idriji. Tudi za naslednjo projekcijo so izbrali Idrijo, tokrat park pred MCI, kjer je bila na sporedu francoska romantična drama Dotik vode. Na Vojskem so si obiskovalci lahko pred zaključkom počitnic ogledali Gajin svet, pri vsem skupaj pa so ekipi mladinskeg acentra pomagali predstavniki tamkajšnje krajevne skupnosti.

Organizirali so tudi premierni ogled kratkega športnega dokumentarca Sofía ustvarjalcev Matica Carla in Maje Žerak (Yes Films) v parku pred Mladinskim centrom Idrija.

"Veseli smo aktivnega sodelovanja z vsemi vključenimi organizacijami in njihovimi predstavniki, s katerimi smo uspeli spodbuditi otroke in odrasle k druženju, zabavi in kulturi na prostem", so svojo izkušnjo povzeli v MCI.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40450

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino