Okolje in trajnost

Poletna šola o podnebnih spremembah in trajnosti ter mednarodni vrh o podnebnih spremembah

28. 4. 2022 avtor: Uredništvo
Poletna šola o podnebnih spremembah

Inštitut za zdravje in okolje v partnerstvu z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in nekaterimi drugimi domačimi ter tujimi organizacijami organizira poletno šolo o podnebnih spremembah in trajnosti ter mednarodni vrh o podnebnih spremembah. Dogodka se bosta odvila v Ljubljani med 4. in 8. julijem 2022.

Dogodek je organiziran v sklopu projekta Sustainaware, ki je del Evropske pobude za podnebje (EUKI) v okviru nemškega Zveznega ministrstva za gospodarske zadeve in podnebne ukrepe, sofinancira pa ga tudi Evropska unija. Cilj projekta je opolnomočenje mladih, študentov, mladinskih delavcev, nevladnih organizacij in socialnih podjetij na področju podnebnih sprememb, njihovega blaženja in trajnostnega razvoja.

Glede na cilje projekta bo poletna šola o podnebnih spremembah in trajnosti namenjena predvsem izobraževanju na področju podnebnih sprememb in njihovega blaženja. Program bodo z inovativnimi pedagoškimi pristopi vodili izkušeni predavateljice in predavatelji iz slovenskega ter tudi mednarodnega okolja. Udeleženci bodo pridobili veliko uporabnega znanja, veščin in kompetenc na področju zmanjšanja ekološkega odtisa, trendov blaženja podnebnih sprememb in podnebne pismenosti. Po zaključeni poletni šoli bo sledil vrh o podnebnih spremembah. Cilj vrha je, da se mladi, mladinski delavci in drugi relevantni deležniki aktivno vključijo v soustvarjanje podnebnih politik in s tem dobijo svoje mesto pri grajenju skupne prihodnosti, ki je lahko samo trajnostna. Eden ključnih rezultatov vrha bo dokument, ki bo definiral, kakšen bi moral biti položaj mladih pri vključevanju, izobraževanju in ozaveščanju na področju podnebne problematike v sklopu mladinskega dela.

Za več informacij o obeh dogodkih in prijavi vas vabijo, da obiščete spletno stran dogodka, na tej povezavi pa najdete najavo dogodka na Facebooku.