Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 14 Jul. 2020

Poletje na podeželju v Mladinskem centru Prlekije

V Mladinskem centru Prlekije tudi letos organizirajo brezplačno poletno počitniško varstvo otrok, ki ga izvajajo vsak dan v tednu v mesecih julij in avgust pod vodstvom mladinskih delavcev.

Za otroke organizirajo tematske delavnice, otroške kvize, družabne igre, druženje ob harmoniki, igre z vodo ter ustvarjalne delavnice s papirjem in barvami. Mladinski delavci bodo otroke vključevali tudi pri delu v kuhinji, kjer se bodo skozi kulinarične delavnice naučili peke sladkih dobrot.

Mladinski center Prlekije se nahaja na podeželju in ima v sklopu posestva lasten samooskrbni vrt, kjer gojijo sadje in zeljenjavo. Stalni prebivalci mladinskega centra, pa so tudi različne domače živali, ki jih mladi obiskovalci lahko hranijo, za njih skrbijo in se z njimi igrajo. Mladi tako dobivajo skozi neformalno učenje prvovrsten stik z naravo, odgovornost in skrb do drugih živih bitji ter vpogled v pridelovanje hrane, kar je vse bolj aktualno in cenjeno.

*Mladinski delavci centra Prlekije so se obvezali, da v času izvajanja brezplačnega počitniškega varstva dosledno upoštevajo vse varnostne ukrepe povezane z Covid-19.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14236

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino