Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Mar. 2021

Podcast »Ni nam vseen« se nadaljuje

Info center ŠKUC obvešča, da je v okviru Evropske solidarnostne enote (Solidarnostni projekti), pričel izhajati mesečni podcast z naslovom “Ni nam vseen”. Podcast ustvarja skupina mladih, ki želi spregovoriti o temah, ki so pomembne za mlade. S podcasti želijo doseči večjo informiranost o različnih družbenih tematikah, ki so povezane z mladimi.

Podcast bo tako dajal glas mladim, njihovim zgodbam in mnenjem. Skupaj bodo spoznavali s čim se srečujejo mladi ter kako izgleda svet skozi njihove oči in ušesa.

Drugi podcast je bil namenjen kulturi v avtonomnih prostorih.

Mladi so se pogovarjali o kulturi in umetnosti znotraj Avtonomne tovarne Rog ter Avtonomne cone Metelkova. Ob poslušanju boste izvedeli kaj avtonomni prostori pomenijo mladim, zakaj so takšni prostori nujno potrebni tako za mlade kot za mesto kot celoto ter kakšne zgodbe ustvarjajo ali so ustvarjale znotraj teh prostorov sogovornice v podcastu.

Pridružite se in slišali boste tudi, na kakšen način so napadi na te odprte prostore, prizadeli njihovo ustvarjanje.

Podcast je na voljo na različnih podcast platformah (Google podcasts, Pocket casts, Apple podcasts, Spotifiy), poslušate pa ga lahko tudi tukaj

Vir: Društvo ŠKUC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24359

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino