Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Nov. 2021

Podaljšan prijavni rok za pridobitev štipendije za raziskovalni obisk v tujini

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je objavila razpis 2022 ASEF Junior Fellows - Research Abroad, ki slovenskim študentkam in študentom omogoča priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska v tujini na prestižnih univerzah po svetu (npr. na Univerzi Harvard, Univerzi Stanford, Univerzi Princeton, Univerzi Cambridge) pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice na področju zanimanja ter sodelovanje pri nadaljnjih raziskovanjih in 3-letno vključenost v ASEF aktivnosti v Sloveniji ter drugod po svetu (npr. v program ASEF tutorstvo, ASEF Speaker Series, ASEF mladi umi, ASEF izjemne zgodbe, bralne krožke). 

Prijavnica je na voljo na tej povezavi. Rok za prijavo na razpis se je podaljšal do 6. decembra 2021.

Izbrani kandidati_ke ASEF Junior Fellowi:

✅ Oddidejo na 10-tedenski raziskovalni obisk k slovenskim profesorjem/-icam na svetovno priznanih univerzah (npr. na Univerzi Stanford, Univerzi Harvard, Univerzi Princeton, Univerzi Cambridge).

✅ Prejmejo 3-letno podporo neformalnega izobraževanja in raziskovanja, ki omogoča profesionalni razvoj in krepi osebno rast.

✅ Sodelujejo v programu ASEF tutorstva, ki deluje po modelu tutorstva na Univerzi Oxford.

✅ So vključeni v raznolike ASEF aktivnosti (npr. predavanja, delavnice, okrogle mize, natečaje, druženja).

✅ Sodelujejo s profesorji/-icami in študenti/-kami iz različnih znanstvenih disciplin znotraj ASEF skupnosti.

Prijave so odprte do 6. decembra 2021.

Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92584

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino