Zabava in prosti čas

Platforma konS vabi k oddaji predlogov za delavnice

19. 5. 2020 avtor: Uredništvo

KonS – Platforma za sodobno umetnost vabi zainteresirane izvajalce delavnic za otrok, mladostnike in odrasle, da posredujejo svoje predloge za pripravo in izvedbo delavnic v sklopu projektnih vozlišč, ki se bodo vzpostavila v Mariboru, Velenju, Novem mestu, Ljubljani in Novi Gorici, kjer delujejo partnerji projekta.

S projektom konS partnerji Zavod KersnikovaZavod Projekt AtolZavod AksiomaDruštvo LjudmilaZavod ConaUniverza v Novi Gorici – Akademija umetnostiMladinski center VelenjeLokalPatriot Novo mesto ter MKC Maribor vzpostavljajo več ustvarjalnih vozlišč, v sklopu katerih bodo izvajali različne oblike neformalnega izobraževanja za otroke, mladostnike in starejše. Glavni namen aktivnosti je spodbujanje otrok in mladih k odkrivanju svojih potencialov in razvijanju sposobnosti, ustvarjalnega mišljenja ter inovativnosti.

Osnovna oblika neformalnega izobraževanja so ustvarjalne delavnice, v katerih udeleženke in udeleženci pridobivajo znanje s področja novih tehnologij, kot so biotehnologija, biologija, nosljiva tehnologija, digitalni mediji, zvok, energetika, robotika, alternativni viri energije, procesiranje signalov ipd. Poleg navduševanja, učenja, raziskovanja in prototipiranja so dejavnosti v vozliščih namenjene ustvarjanju skupnosti, v katerih otroci, mladi in odrasli sodelujejo in razvijajo svoje projekte, zato je zaželeno (ni pa nujno), da so teme posameznih delavnic prilagojene različnim starostnim skupinam in/ali različnim stopnjam usposobljenosti.

Vozlišča se bodo vzpostavljala skozi celotno trajanje projekta (2019–2022) v Mariboru, Velenju, Novem mestu, Ljubljani in Novi Gorici, kjer delujejo partnerji projekta konS. V času projekta bo izvedenih nekaj več kot 300 delavnic, od katerih bo petina novih, ostale pa bodo ponovitve le-teh.

Kakšne delavnice pričakujejo?

Povabilo za predloge delavnic bo odprto do konca projekta, predlogi pa bodo obravnavani glede na vrstni red prispetja. Celoten poziv si lahko v PDF formatu prenesete na tej povezavi, več o pozivu pa najdete tukaj.

Vir in foto: MKC Maribor