Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Mar. 2021

Platforma konS išče bodoče mentorice_je

Široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, ponovno vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je. Prav to priložnost ti ponujajo v platformi konS, kjer se lahko vključiš v različne dejavnosti, ki hekajo napredne tehnologije.

Poslanstvo platforme konS je v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je poslanstvo platforme spodbujanje javne razprave in seznanitev družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij. Na osnovi obeh poslanstev zato tudi v letu 2021 v svoje vrste vabi nove bodoče mentorje in mentorice.

KDO?
Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim: matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje …

KDAJ in KJE?
Udeleženci se bodo srečevali med 15. in 18. marcem v Novem mestu, Mariboru in velenju, kmalu pa tudi v Novi Gorici.

KAKO?
Prek spletne povezave pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati program platforme konS:

  • Velenje– 15. marec 2021 ob 17.uri v RC Kunigunda (Trg mladosti 7, Velenje) v organizaciji MC Velenje
  • Maribor– 16. marec 2021 ob 17. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, Maribor) v organizaciji MKC Maribor
  • Novo mesto– 18. marec 2021 ob 17. uri v MC Oton (Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto) v organizaciji LokalPatriot
  • Nova Gorica– datum še nedoločen, v ekscentru (Nova Gorica)

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova. Usposabljanje poteka v okviru projekta #konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v štirih slovenskih mestih: v Velenju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.

Več informacij o izvedbi delavnic v Mariboru si lahko prebereš na tej povezavi.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54095

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino