Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Dec. 2018

Naj poka od veselja, ne od petard!

Uporaba pirotehničnih sredstev je še vedno najbolj razširjena med božično-novoletnimi prazniki. Kljub znanim škodljivim posledicam za ljudi, živali in okolje, pa smo žal še vedno priča novim poškodbam in glasnemu pokanju. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov lahko povzroči hude telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči in drugo), ki nas lahko zaznamujejo za vse življenje in so še vedno najpogostejše ravno med mladimi.

Uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev pa ni nevarna le ljudem in okolju, temveč se pokov bojijo tudi živali, ki jim december prav zaradi uporabe pirotehnike predstavlja izjemno stresen čas v letu. Zato je TAM-TAM že šesto leto zapored pobudnik družbeno-odgovorne plakatne akcije "Petarde? Ne, hvala!", ki so jo tokrat zasnovali z agencijo Luna TWBA.

"Zakaj povzročaš bolečino?" je le eno izmed vprašanj, ki bodo do začetka januarja 2019 širom Slovenije, nagovarjala mlade in drugo širšo javnost z mestnih plakatov.

Tokrat reci: "Petarde? Ne, hvala!" In se pridruži akciji s katero lahko pripomoreš k širjenju problematike in k lepšim praznikom za vse!

Foto: Tam Tam

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20278

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino