Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jun. 2019

Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): Palestina

V sredo, 12. 6. 2019, je v prostorih INFOPEKE potekalo potopisno predavanje o Palestini. Ana Tasič je na Fakulteti za družbene vede diplomirala iz mednarodnih odnosov, prepotovala je dobršen del Bližnjega vzhoda, kot EVS prostovoljka je eno leto preživela v Palestini. Dodobra je spoznala razmere na Zahodnem bregu, kjer Izrael že več let izvaja nezakonito okupacijo. Že nekaj let se vrača v Afganistan, kjer dekleta uči vjuganja po belih strminah. Pred potopisom je bil z njo izveden intervju, v katerem je podrla marsikateri stereotip.

Prostovoljke_ci Pekarne Magdalenske mreže že od 2012 prirejajo družbeno-kritična predavanja, katerih namen je vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnic_kov. Potopisi, ki to niso, predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, s čimer spodbujajo mlade k strpnosti, solidarnosti in pravičnosti. S koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju-ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo. Namenjeni so vsem, ki so naveličane_i potopisov, ki prodajajo osebnostno rast, evropocentrizem in egoizem.

 Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78491

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino