Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Dec. 2018

Participacija mladih je nujna, ne le zaželen dodatek

"Za več participacije mladih v Alpah!" Ta poziv je bil na zaključni konferenci projekta GaYA v francoskem Chambéryju posredovan politikom alpskih držav.

Kako lahko mladi sodelujejo v alpskih območjih? Da bi odgovorili na to in podobna vprašanja, se je več kot 200 udeležencev iz vseh alpskih držav udeležilo zaključne konference projekta Odločanje in mladi v Alpah (GaYA) v francoskem mestu Chambéry. Na interaktivnih delavnicah so mladi in politiki izmenjavali ideje, nabirali nova znanja ter navezovali nove stike, ki bodo dobrodošli pri vpeljevanju novih pristopov participativne demokracije v alpskih območjih.

Konferenca je potekala v okviru projekta Odločanje in mladi v Alpah - GaYA in je kot sklepno dejanje projekta v celoto povezala vse dosedanje aktivnosti osmih partnerjev iz celega alpskega območja. Med drugim so predstavili tudi priporočila za odločevalce in usposabljanja na temo novih načinov participacije mladih ter predstavitev pilotnih aktivnosti v 15 alpskih območjih.

Iz Slovenije je na konferenco potovalo 22 udeležencev, od tega kar 14 mladih, pa tudi mladinski delavci Mladinskega centra Idrija, sodelavci idrijske občinske uprave ter župan Občine Idrija v odhajanju Bojan Sever. Vzporedno s konferenco je potekala letna skupščina društva Alpsko mesto leta, kamor se je leta 2011 kot članica vključila tudi Občina Idrija.

Mlada udeleženka Ajda Tušar (18 let) je o konferenci povedala: "Udeležba na zaključni konferenci projekta Gaya, ki se je odvijala v mestecu Chambery na vzhodu Francije, je zagotovo ena tistih nepozabnih izkušenj, ki se zgodijo skoraj popolnoma spontano. Dobra hrana in še boljša družba, zanimiv in raznolik program konference, zabavni gostitelji, vzdušje sproščeno, v zraku pa angažiranost vseh prisotnih, pozitiven pogled na prihodnost..."

Več o programu konference

Več o rezultatih projekta

Vir: Občina Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91569

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino